TARZIN
Zn-Oxy TARZİN

TARZIN

Mikro Nutrientler

Tüm Zn-EDTA şelatlarına alternatif yeni nesil Ar-ge ürünü tüm bitkilerde Çinko eksiklikleri için mükemmel bir Yeni nesil Çinko-OXY şelatı Zn-Oxy TARZİN.

TARZİN geniş pH aralığında uygulanabilme özelliği ile her tür toprak türüne uygun olarak hazırlanmış ve özellikle çinko eksikliğinin giderilmesinde geniş tarım uygulamaları ile meyvecilik ve sebzecilik uygulamarında kullanıma hazır solüsyon olarak sunulmuştur.


Çiçeklenme Şampiyonu 1 LT
Trendyol
N11
Hepsi Burada

Çiçeklenme Şampiyonu 5 LT
Trendyol
N11
Hepsi Burada

TARZIN

Güçlendirilmiş yapılı bis metilen N,N, amino di-asetik asit (BMADAA) şelat yapıcı moleküllerinin oluşturmuş olduğu %2.5 çinko içerikli (% 6 katı bazda) mikro besi mukteviatı olarak hazırlanan TARZİN geniş pH aralığında yüksek stabiliteye sahip bir çinko(II) şelat ürünüdür. İçeriğinde bitkinin çinko elementini kolaylıkla almasını sağlayacak nano yapılı transfer ajanları da içermektedir. [BMADAAZn(II)] kapalı formülüne sahip şelat molekülü, içeriğinde bulundurduğu çözünürlüğü artırıcı amonyum ve sülfat iyonları ile kararlılık kazanmakta ve diğer ürünlere göre daha iyi penetrasyon özelliği sağlamaktadır. 

Garanti Edilen İçerik W / W
Suda Çözünür Çinko (Zn) 2,5 (6,25 katı bazda)
Özel Oksi Şelatlı Çinko (Zn) 2,5 (6,25 katı bazda)
Özel Oksi Şelatın Stabil Olduğu Ph Aralığı 4-12

 

Ürün Uygulama Dönemi Yapraktan (100 L) Topraktan (1000 L)
Pamuk Çiçekleme öncesi ve sonrasında 300-400 cc 1-1,5 lt/da
Çay, Fındık İlk çıkıştan itibaren 300-400 cc 1-1,5 lt/da
Kayısı, Şeftali Çiçeklenmeden hemen sonra 400-500 cc 1-1,5 lt/da
Antep Fıstığı Çiçeklenmeden hemen sonra 300-400 cc 1-1,5 lt/da
Bağ İlk yaprak oluşumundan sonra 250-350 cc 1 lt/da
Mısır, Yer Fıstığı, Hububat İlk çıkıştan itibaren 300-400 cc 1-1,5 lt/da
Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan İlk çıkıştan itibaren 300-400 cc 1-1,5 lt/da
Lahana, Brokoli, Karnabahar İhtiyaç duyulan her dönemde 250-350 cc 1 lt/da
Fasulye, Kolza İhtiyaç duyulan her dönemde 300-400 cc 1-1,5 lt/da
Kavun, Karpuz İlk çıkıştan itibaren 300-400 cc 1-1,5 lt/da
Şeker Pancarı İhtiyaç duyulan her dönemde 300-400 cc 1-1,5 lt/da


NOT: Yapraktan uygulama dozları 10-15 gün ara ile, topraktan uygulama damla sulama ile 1000 L suya önerilen dozlama miktarlarının haftalık olarak uygulanması tavsiye edilir.

Molekül yapısında özellikle izomerizasyonun olmayışı başarı oranını daha da artırmaktadır.

Meyve ağaçları içerisinde Çinko noksanlığı en fazla turunçgillerde gözükür. Çinko noksanlığı diğer meyve türlerinde ve bu arada baklagiller ile tahıl bitkilerinde görülür. 

Ürüne ait diğer benzer ticari çinko şelat bileşikleri ile karşılaştırmalı olarak yapılan pH kararlılık testleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Tarzin