TARMAN
Mn-OXY CHELATE

TARMAN

Mikro Nutrientler

Tüm Mangan-EDTA şelatlarına  alternatif yeni nesil Ar-ge ürünü tüm bitkilerde Mangan  kloroz eksiklikler için mükemmel bir Yeni nesil Mangan şelatı Mn-Oxy TARMAN.

Yüksek Mangan etkisi için mükemmel Ar-ge teknolojisi  Mangan - Oxy  Şelatlı  Mangan  yaprak  gübresi.

İçeriğinde bitkinin mangan elementini kolaylıkla almasını sağlayacak nano yapılı transfer ajanları da içermektedir. 
 


Mn-OXY CHELATE 1 LT
Trendyol
N11

Mn-OXY CHELATE 5 LT
Trendyol
N11

Güçlendirilmiş yapılı bis metilen N,N, amino di-asetik asit (BMADAA) şelat yapıcı moleküllerinin oluşturmuş olduğu % 2.4 mangan içerikli (% 6 katı bazda) mikro besi maddesi olarak hazırlanan TARMAN % 40 katı bazda geniş pH aralığında yüksek stabiliteye sahip bir mangan (II) şelat ürünüdür. 

İçeriğinde bitkinin mangan elementini kolaylıkla almasını sağlayacak nano yapılı transfer ajanları da içermektedir. [BMADAAMn(II)] kapalı formülüne sahip şelat molekülü, içeriğinde bulundurduğu çözünürlüğü artırıcı amonyum ve sülfat iyonları ile karalılık kazanmakta ve diğer ürünlere göre daha iyi penetrasyon özelliği sağlamaktadır.

Garanti Edilen İçerik W / W
Suda Çözünür Mangan (Mn) 2,4 (6 katı bazda)
Özel Oksi Şelatlı Mangan (Mn) 2,4 (6 katı bazda)
Özel Oksi Şelatın Stabil Olduğu Ph Aralığı 4-10

 

Ürün Uygulama Dönemi Yapraktan (100 L) Topraktan (1000 L)
Pamuk, Mercimek Çiçekleme öncesi ve sonrasında 250-300 cc 1000 cc/da
Çay, Fındık Çiçeklenme öncesi 250-300 cc 1000 cc/da
Hububat İlk çıkıştan itibaren 250-300 cc 1000 cc/da
Kayısı, Şeftali Çiçeklenmeden hemen sonra 200-300 cc 1000 cc/da
Antep Fıstığı Çiçeklenmeden hemen sonra 150-200 cc 1000 cc/da
Bağ İlk yaprak oluşumundan sonra 150-250 cc 1000 cc/da
Mısır İlk çıkıştan itibaren 200-300 cc 1000 cc/da
Yer fıstığı İlk çıkıştan itibaren 125-200 cc 1000 cc/da
Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan İlk çıkıştan itibaren 150-250 cc 1000 cc/da
Lahana, Brokoli İhtiyaç duyulan her dönemde 150-250 cc 1000 cc/da
Karnabahar, Fasulye, Kolza İhtiyaç duyulan her dönemde 200-300 cc 1000 cc/da
Kavun, Karpuz İlk çıkıştan itibaren 200-300 cc 1000 cc/da
Şeker Pancarı İhtiyaç duyulan her dönemde 125-200 cc 1000 cc/da
Süs Bitkileri İlk yaprak oluşumundan sonra 125-200 cc 1000 cc/da
Meyve Fidanları İhtiyaç duyulan her dönemde 200-300 cc 1000 cc/da
Narenciye Çiçekleme öncesi ve sonrasında 200-300 cc 1000 cc/da
Muz, Kivi İhtiyaç duyulan her dönemde 150-200 cc 1000 cc/da


Bitkilerde Mangan Noksanlığı

Mangan noksanlığına en fazla buğdaygil,baklagil çeşitleri ile patates, tütün ve çok sayıda meyve ve sebzelerde de raslanmaktadır. Şeftali, kayısı, erik diğer sert çekirdeklilere göre daha fazla mangana ihtiyaç duyar.

Tablo 1: Mn (II) iyonu için pH bağlı stabilite değerleri

Tarman