TARIRON
Tam şelatlı demir (Fe) mikro besi gübresi

TARIRON

Mikro Nutrientler

Tüm Demir şelatlarına (Edta-Eddha-Eddhs) alternatif tüm bitkilerde kloroz eksiklikler için mükemmel bir Fe-Edta Tariron.

TARİRON geniş pH aralığında uygulanabilme özelliği ile her tür toprak türüne uygun olarak hazırlanmış ve özellikle demir eksikliğinin giderilmesinde geniş tarım uygulamaları ile meyvecilik ve sebzecilik uygulamarında kullanıma hazır solüsyon olarak sunulmuştur.  Molekül yapısında özellikle izomerizasyonun olmayışı başarı oranını daha da artırmaktadır.

TARİRON’ın ürün pH sı özellikle stabilitesini kanıtlar niteliktedir. Ürün muhteviyatında diğer benzer şelat örneklerinde çözünürleştirme ajanı olarak kullanılan toprak için istenmeyen sodyum(Na) iyonu kullanılmamış, yerine bitki beslemede etkinliği bilinen amonyum (NH4+) iyonu ile stabilizasyon sağlamıştır. Bu yenilik ürüne çabuk penetrasyon ve hızlı çözüm özellikleri kazandırmıştır.


EDTA-Fe 1 Lt
Trendyol
N11
Hepsi Burada

EDTA-Fe 5 Lt
Trendyol
N11
Hepsi Burada

TARIRON

Güçlendirilmiş yapılı Etilen diamin Tetra Asetik Asit (EDTA) şelat yapıcı moleküllerinin oluşturmuş olduğu %2.6 demir içerikli (%6,5 katı bazda) mikro besi maddesi olarak hazırlanan TARİRON %40 katı bazda geniş pH aralığında yüksek stabiliteye sahip bir demir(III) şelat ürünüdür. İçeriğinde bitkinin demir elementini kolaylıkla almasını sağlayacak nano yapılı transfer ajanları da içermektedir. EDTA (Fe) kapalı formülüne sahip şelat molekülü, içeriğinde bulundurduğu oksijen atomu sayesinde karalılık kazanmakta ve diğer ürünlere göre daha iyi çözünürlük ve penetrasyon özelliği sağlamaktadır.

Garanti Edilen İçerik W / W
Suda Çözünür Demir (Fe) 2,6 (6,5 katı bazda)
EDTA Oksi Şelatlı Demir (Fe) 2,6 (6,5 katı bazda)
EDTA Oksi Şelatın Stabil Olduğu Ph Aralığı 2-11

 

Ürün Uygulama Dönemi Yapraktan (100 L) Topraktan (1000 L)
Pamuk, Mercimek Çiçekleme öncesi ve sonrasında 250-300 cc 1000 cc/da
Çay, Fındık Çiçeklenme öncesi 250-300 cc 1000 cc/da
Hububat İlk çıkıştan itibaren 250-300 cc 1000 cc/da
Kayısı, Şeftali Çiçeklenmeden hemen sonra 200-300 cc 1000 cc/da
Antep Fıstığı Çiçeklenmeden hemen sonra 150-200 cc 1000 cc/da
Bağ İlk yaprak oluşumundan sonra 150-250 cc 1000 cc/da
Mısır İlk çıkıştan itibaren 200-300 cc 1000 cc/da
Yer fıstığı İlk çıkıştan itibaren 125-200 cc 1000 cc/da
Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan İlk çıkıştan itibaren 150-250 cc 1000 cc/da
Lahana, Brokoli İhtiyaç duyulan her dönemde 150-250 cc 1000 cc/da
Karnabahar, Fasulye, Kolza, Meyve Fidanları İhtiyaç duyulan her dönemde 200-300 cc 1000 cc/da
Kavun, Karpuz İlk çıkıştan itibaren 200-300 cc 1000 cc/da
Şeker Pancarı İhtiyaç duyulan her dönemde 125-200 cc 1000 cc/da
Süs Bitkileri İlk yaprak oluşumundan sonra 125-200 cc 1000 cc/da
Narenciye Çiçekleme öncesi ve sonrasında 200-300 cc 1000 cc/da
Muz, Kivi İhtiyaç duyulan her dönemde 150-200 cc 1000 cc/da


Demir eksikliği olan ayçiçeği bitkisinin TARİRON uygulamasından sonra günden güne değişimi

Tariron

Ürüne ait diğer benzer ticari demir şelat bileşikleri ile karşılaştırmalı olarak yapılan pH kararlılık testlerinde TARİRON optimum özellikler sergilemiştir.

Tablo 1: Fe (III) iyonu için ticarileşmiş bazı şelat ajanlarının pH bağlı stabilite değerleri

Tariron